Search
Close this search box.

Koncert Variete

Albansko dramsko društvo u Hrvatskoj, u suradnji s Vijećima albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i Grada Velike Gorice, 12.11.2016. godine uspješno je organiziralo koncert – s pjesmom, plesom i humorom, čime je ujedno otvoren niz proslava povodom 104. obljetnice neovisnosti Albanije u Hrvatskoj.

Posebna gošća ovog koncerta bila je poznata pjevačica iz Albanije, Ludmilla Baballeku, koja je svojom prekrasnom i profesionalnom interpretacijom oduševila brojnu albansku i hrvatsku javnost potpurijma pjesama iz svih albanskih zemalja. Pjevačicu je na klaviru pratio glazbeni majstor Arben Zhezha. Zanimljivim i veselim, koncert su učinili glumci Društva Mergimtari u Hrvatskoj, Agnesa Smakiqi, Tea Seferović, Era Osmani, Leonard Hamitaj i Valentina Mrijaj u ulozi voditeljice.

Zahvaljujemo na uspješnom sudjelovanju i suradnji na ovom sjajnom koncertu pozvanim hrvatskim prijateljima: Ansamblu Zlatne Godine i KD Ogranku Seljačke sloge kao i njihovim voditeljima Siniši Belošević i Željku Medvedu. Koncert je uljepšala i pjevačica zbora ZORJA iz Hrvatske, Marjana Kremer, u interpretaciji pjesme “Oj zogo”.

Koncert je pripremio i režirao Leonard Hamitaj. Ovaj koncert također je prikazan 13.11.2016. za albansku i hrvatsku javnost u dvorani Palače kulture grada Bjelovara u suradnji sa Zajednicom Albanaca Bjelovarsko-bilogorske županije.