Search
Close this search box.

Program “Pričaj mi na svom jeziku”

Dana 16. ožujka 2024. u dvorani Studentskog centra Stjepan Radić u Zagrebu, u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, učenici albanskoga jezika i kulture iz Zagreba i Zagrebačke županije, zajedno s učenicima koji uče svoje materinske jezike: češki, bosanski, mađarski, makedonski, ruski, poljski, srpski, ukrajinski obilježili su Međunarodni dan materinskog jezika i 10. obljetnicu programa „Pričaj mi na svom jeziku“.

Bilo je to prekrasno slavlje višejezičnosti, kojoj je nazočilo preko 100 učenika u prepunoj dvorani – djeca, roditelji, učitelji, članovi vijeća i udruge nacionalnih manjina i Hrvata. Učenici su na albanskom recitirali odlomak poeme „Stočarstvo i ratarstvo, „I ja imam pravo!“, „Abetare“, „Glavna riječ“, dok je Hira, djevojčica predškolskog uzrasta otpjevala pjesmu „Moje srce kuca za Albaniju“, što se jako svidjelo publici i bilo popraćeno ovacijama publike.

Program su pozdravili predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagreba Armin Hodžić i predstavnica Ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba Ljiljana Klašnja, koja je pohvalila učenike i nastavnice, a posebno začetnicu ovog desetogodišnjeg programa, učiteljicu Melitu Orešković, koja je ujedno i voditeljica dramske sekcije za djecu Albanskog dramskog društva u Hrvatskoj „Mërgimtari“.