Search
Close this search box.

Dječji program posvećen putu Kosova do nezavisnosti

18. veljače 2023. u gradskoj knjižnici „Bogdan Ogrizović“, na otvorenom satu koji je trajao puna dva sata, posvećenom putu Kosova do pobjede za nezavisnost, učenici nastave albanskoga jezika pod vodstvom učiteljice Melite Orešković, bili su prekrasni. Govorili su, predstavljali, recitirali i skandirali povodom 15. godišnjice nezavisnosti Kosova. Počasni gost g. Nexhip Hajdari učenicima, roditeljima i gostima, govorio je o svom doprinosu i doprinosu svojih prijatelja kao boraca kojim je bio nadređen u OVK.

Svojim sudjelovanjem nazočne su počastili veleposlanik Kosova g. Martin Berishaj, veleposlanik Albanije g. Riza Poda zajedno sa suprugom gđom Ildom Poda, veleposlaniSjeverne Makedonije g. Milaim Fetai, pripadnici albanske zajednice i Hrvati. Svojim sudjelovanjem počastili su nas i Predstavnik albanske nacionalne manjine Grada Koprivnice Driton Prekazi i njegov zamjenik. Uz goste i djecu koja su sudjelovala u diskusiji bili su tu i roditelji učenika.

Djeca su također recitirala, a učenice Eltrina Grembi i Lorenda Krasniqi plesale su na glazbu pjesme posvećene nezavisnosti Kosova. Glumac Leonard Hamitaj izveo je monolog PLISI.

Organizatori programa bili su: učenici, profesori i roditelji; Vijeće albanskih učitelja Hrvatske i Albansko kazališno društvo u Hrvatskoj „Mërgimtari“ uz financijsku podršku Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.