Search
Close this search box.

Albansko kazalište u Hrvatskoj „Mërgimtari“ proslavilo je 10. obljetnicu djelovanja i Dan albanskog kazališta

Albansko dramsko društvo u Hrvatskoj 22. 10. 2023. u dvorani hotela Antunović u Zagrebu, proslavilo je 10. obljetnicu djelovanja i Dan albanskog kazališta, na kojoj su prisustvovali predstavnici Veleposlanstva Republike Albanije, Veleposlanstva Republike Kosovo i Veleposlanstva Republike Sjeverne Makedonije, Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, predstavnici albanskih i bošnjačkih udruga, te veliki broj pripadnika albanske zajednice.

U programu su sudjelovali:

Djeca i učenici nastave albanskoga jezika u Zagrebu, mladi i odrasli iz kazališnih skupina Albanskog dramskog društva u Hrvatskoj „Mërgimtari”, koji su pjevali, recitirali i izvodili dijelove predstave „Povratak u povijest“, autora Ferdinanda Hysija.

Svečani program uveličala je glazbena grupa Fisniket, koja je izvela hitove koje izvode već 40 godina.

Poseban gost bio je albanski komičar Agron Llakaj koji je zajedno s glumcem Leonardom Hamitajem prisutnima približio albanski humor.

Također, glumci Dragan Tešić i Enver Hašić iz Draft teatra iz Tuzle iz Bosne i Hercegovine, oduševili su publiku svojim humorom.

Koncert i prekrasnu večer uz pjesme, humor i interpretacije dijelova iz drame režirali su studenti, mladi iz Albanskog dramskog društva u Hrvatskoj „Mërgimtari“, Sara Jakupi i Valoni Osmani.

Organizatori, gosti i sudionici zajedno su proslavili 10. rođendan Mërgimtarija i uživali u prekrasno pripremljenoj torti s logom Kazališta „Mërgimtari“.

Proslava 10. obljetnice djelovanja društva i Dana albanskog kazališta su realizirane uz financijsku podršku Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.